Ergonomi / Fem tips for en mer aktiv kontorhverdag

Fem tips for en mer aktiv kontorhverdag

Skrevet av: Inventum

Publisert: 20.06.19 - Sist oppdatert: 20.06.19

Blir det mye stillesitting på kontoret? Heldigvis kan du med enkle grep gjøre kontorhverdagen mer aktiv!

Husk å se filmen nederst også!

Still1

Er du bevisst på å variere arbeidsstillingen din regelmessig unngår du stive ledd og såre muskler. Belastningen fordeles over flere ledd og flater, og dette fører igjen til en mer aktiv arbeidshverdag og friskere kropp.

 

Still2

Du har hørt det før, men gjør du det? Bestem deg for å gjennomføre og gå trappa! Dersom det blir for mye å gå hele veien kan du ta heisen halvveis opp og gå resten. Du får opp pulsen og aktiverer bena, som har godt av det i en ellers passiv kontorhverdag.

 

Still3

Prøv det! Kreativiteten øker og hodet er skarpere når kroppen er aktiv. Du vil kjenne at dynamikken er annerledes blant møtedeltagerne også. Er dere riktig dristige kan dere flyttet møtet ut på en rolig gåtur. Trenger du å ta notater? Ingen problem: Stopp opp, skriv det du må og fortsett turen. Godt møte!

 

Still4

Få med deg resten av kontoret på denne lure huskeregelen som aktiverer både sete og lår. Det blir ekstra godt å sette seg etterpå! Legge vekten på hælene og bøy knærne som om du skulle sette deg, men reis deg opp like før stumpen treffer setet. Tre-fire repetisjoner gjør godt for både kroppen og toppen!

 

Still5

Denne er god for stramme brystmuskler som har jobbet altfor mange timer foran skjermen! Strekk ut armene idet du går gjennom en døråpning. Kjenn strekken i brystmusklene når armene presser mot karmen. Bli der og nyt strekken i noen rolige inn- og utpust før du går videre på din ferd.

 

Se videoen her

 

 

 

 

Relaterte produkter

Anbefalte saker:

Img 0835

Bli kjent med Inventum Narvik Kontorsenter

Inventum Narvik Kontorsenter ble etablert i oktober 2016. ...
Savo Skisse Cover

Inventumkatalogen 2019/2020

Se hele katalogen her - nå med linker ...
Unadjustednonraw Thumb 188e

Bli kjent med Inventum Kontor og Kaffe

Inventum Kontor og Kaffe er en totalleverandør innenfor ...
Kaffe

Forskjellige kaffedrikker

Det finnes mange forskjellige kaffedrikker. Her kan du ...